Als investering consultant begeleiden wij u niet alleen inzake de fiscale gevolgen, maar zoeken wij naar de meest geschikte aanbod van de investering.

Investering aanbod

Als starter zullen je prioriteiten helemaal anders liggen dan als doorwinterde ondernemer.

Daarom is het van belang na te gaan welke je objectieven zijn alvorens een beslissing te maken.

De mogelijkheden om te investeringen zijn dan ook zeer uiteenlopend:

Fiscale gevolgen

Iedere beslissing heeft andere gevolgen, zowel op juridisch, vennootschraprechtelijk als gevoelsmatig vlak. Als voorbeelden hebben we er enkel uitgekozen.

Een pand gesplitst kopen, kan dat nog interessant zijn? Jazeker! Maar dan moet je wel de regels van het vruchtgebruik en de blote eigendom correct toepassen. In het bijzonder wat de waardering betreft. Anders gezegd kan je problemen krijgen met de fiscus.

Wil je beleggen met je vennootschap in aandelen? Dat kan zeker! Maar de meeste meerwaarden zijn niet vrijgesteld. Bijgevolg is het aangewezen om te weten welke beleggingen wel in aanmerking komen voor vrijstelling.

Onverwachte kosten of problemen kunnen een flinke streep door de rekening zijn als je vastgoed aankoopt. Bovendien het is niet altijd evident om op voorhand alle risico’s en nadelen in te schatten. Als je vooraf het advies van een specialist inroept, ben je zeker van kwaliteitsvolle informatie en professioneel advies.

Consultant

AFIconsult zal u als expert bijstaan bij het in kaart brengen van alle mogelijkheden en het rendement van de investering.

Als investering consultant zijn wij uw klankbord en duiden u op de fiscale gevolgen van het aanbod aan investeringen. Kortom we zetten u op de juiste weg naar een rendabele investering.

Een voorbereide ondernemer is een slimme ondernemer. Aarzel niet en kom langs voor een vrijblijvend gesprek.

Auteur: Hugues Blondeel